Skupocjene jahte mjesta su druženja milijardera. A da bi se oni družili netko ih mora posluživati. I upravo osoblje ima brojne priče o njihovom razvratnom životu.


Osoblje s najelitnijih jahta ima sočne priče o ljudima za koje rade. Milijarderi na jahtama, kažu, toliko su slobodni da od osoblja s vremena na vrijeme traže da pospreme njihove seks igračke, hvale se prostitutkama koje dovode na brod, dogovaraju poslove s drogama...

Vezani članci Radovan Fuchs na sjednici Vlade Niti vrtići nisu lišeni korone: Nakon mnoštva apela, ministar Fuchs nije ponudio rješenje, odgojitelji su na izmaku snaga Liječnici, ilustracija Sisački ugostitelji organizirali humanitarnu akciju: ''Bolničko osoblje je danonoćno izloženo nadljudskim naporima''

Šef na jednoj takvoj jahti progovorio je za Sunday Times anonimno pod imenom Dan. Kaže da se dame noći na jahte obično dovoze u nekoliko mercedesa, a potom muškarci izaberu njih tri s kojima će provesti dan ili noć, piše Daily Mail.

Na brod milijarderi često povedu moralno dvojbene liječnike koji im doziraju Viagru ili neku vrstu ilegalnih droga. 'Počinje me ne biti briga', kaže Dan kao komentar na svoje priče.

Pogledajte mega jahtu koja će stajati preko milijardu dolara

Neugodniji od onih koji unajmljuju jahte na tjedan ili dva su oni koji jahte posjeduju, jer unajmljivači ukoliko su problematični dospiju na crnu listu i malo tko im želi iznajmiti jahtu ponovno. 'Sve se vrti oko toga - nabavimo drogu, nabavimo kurve i zlostavljajmo osoblje', rekao je Dan.

Ali nije sve tako crno. Dan, naime priznaje da je prošlo ljeto zaradio više od 20.000 dolara u napojnicama.

Dosta je na jahti zaradila i Thebe Ringner koja kao osoblje na plovilu radi već četiri godine. Na kraju putovanja, kaže, vlasnici ili unajmljivači jahta joj poklanjaju skupocjene poklone poput iPada te daju bonuse u novcu. Jedan arapski vlasnik jahte na kraju ljeta je osoblju na korištenje dao mercedes.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook