Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što krije Keopsova piramida?

TISUĆLJEĆIMA SKRIVANE TAJNE Stručnjaci na pragu velikog otkrića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo nekoliko tjedana nakon početka istraživanja stručnjaci bi mogli biti na rubu velikog otkrića.

Stručnjaci koji se bave proučavanjem piramida u Gizi vjeruju kako su otkrili skrivenu komoru ispod kamenog poda Keopsove piramide. Termalne kamere nedavno su detektirale povišenu temperaturu ispod tri susjedna kamena na dnu piramide i to samo nekoliko tjedana nakon sličnog otkrića u Tutankamonovoj grobnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci? Video rekonstrukcije piramide izazvao bijes javnosti Burne reakcije Snimka obnove egipatske piramide izazvala bijes javnosti: Zbog spornog videa zaustavljena velika rekonstrukcija

Stručnjaci su viđeno nazvali 'impresivnim' te objasnili kako je moguće da razlika u temperaturi može značiti postojanje skrivene komore u grobnici, unutarnje strujanje zraka ili jednostavno drugačiju vrstu kamena korištenju pri izgradnji.

NAJMISTERIOZNIJE LJUDSKE GRAĐEVINE SVIJETA Znanost ih još nije dokučila

'Prvi red kamenja je vrlo jednoličan, a ispod toga s e može primijetiti anomalija u formaciji', rekao je egipatski ministar za starine Mamdouh el-Damaty.

Skeniranje piramida započelo je 25. listopada i u njemu sudjeluju ekipe stručnjaka iz Egipta, Francuske, Kanade i Japana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene