Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija Endgame

Razbijena kibernetička kriminalna skupina: Cilj im je bio krađa podataka

Aktualno Galerija Cyber banda - 4 Cyber banda - 4 Foto: DNEVNIK.hr Cyber banda - 3 Cyber banda - 3 Foto: DNEVNIK.hr Cyber banda - 2 Cyber banda - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Cyber banda - 1 Galerija 1/4 >>
U sklopu operacije Endgame razbijena je kibernetička kriminalna skupina. Uhićene su četiri osobe. Ovo je dosad najveća policijska akcija protiv kibernetičkog kriminala.

Četiri osobe su uhićene i više od 100 različitih internetskih poslužitelja je ugašeno ili obustavljeno u dosad najvećoj policijskoj akciji protiv kibernetičkog kriminala.

Europol je izvijestio o takozvanoj operaciji Endgame. Ciljali su mrežu koja se protezala diljem Europe, ali i u SAD-u i Kanadi. Kibernetički napadi uključivali su, među ostalim, instaliranje zlonamjernih softvera i krađu podataka. Jedan od glavnih osumnjičenih dosad je u različitim kriptovalutama zaradio najmanje 69 milijuna eura. Europol poručuje da se istraga nastavlja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požari, napadi... Panika diljem Europe, sigurnosne službe na nogama: "Sve su agresivniji i pokušavaju destabilizirati Europu"

"Radimo to na međunarodno koordiniran način i imamo niz različitih pristupa. S jedne strane poduzimamo mjere protiv počinitelja. U isto vrijeme poduzimamo mjere kako bismo narušili ugled ovih kriminalaca na sceni kibernetičkog kriminala. I zato se nadamo da će imati puno veći učinak od mjera poduzetih protiv pojedinačnih kriminalaca", objasnila je Martina Link, iz Federalnog kriminalističkog policijskog ureda SR Njemačke.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene