Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razapeo Djeda Mraza na križ pa ga obezglavio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac Art Conrad razapeo je Djeda Mraza na križ u svom domu u Bremertonu, a to je, kaže on, njegova reakcija na komercijalizaciju Božića.

Možda i priča ne bi bila toliko neobična da je Art ispred kuće Djeda Mraza samo pribio na križ. No, on mu je uz to odrubio glavu dok se iz njegova 'tijela' čuju božićne pjesme, što je jako uznemirilo susjede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svečana parada u Londonu FOTO: Mohamedu Al Fayedu je Božić već počeo Slika nije dostupna Video: Djed Božićnjak primio djecu u svom domu

A sve to protestirajući protiv potpune komercijalizacije Božića, koja nema nikakve veze sa slavljenjem rođenja Krista već, po njegovom mišljenju, s novcem, odnosno trošenjem istoga. 

'To je odvratno', rekla je Vickie Marquina, koja živi blizu Arta.

'Ovo je uvredljivo. Djed Mraz bez glave je naprosto nešto užasno', dodala je.

Art, 52-godišnji stanovnik Bremertona, rekao je da je bezglavi Božićnjak na križu njegov osobni protest protiv komercijalizacije Božića.

Tvrdi da je to umjetnički izražaj njegova stava, a to što se drugima nije svidio samo znači da je to odlično umjetničko djelo. No, priznao je da je ovako postavljen Djed Mraz pomalo kontroverzan.

'Moja namjera nema religioznog značaja', rekao je Art.

Ovakovog Mraza je uslikao i fotografiju je koristio kao božićnu čestitku na kojoj je napisao: 'Djed Mraz je umro za vaše kreditne kartice' i 'Želim vam blago dementan Božić'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene