Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački ratni zločinac Erich Priebke (93), bivši časnik SS-a, osuđen u Italiji na doživotni zatvor, može napustiti kućni pritvor radi odlaska na posao.


Vojni sud za nadzor potpisao je Priebkeu dozvolu izlaska iz kućnog pritvora, na koji je obvezan jer je za zatvor bolestan, kako bi mogao odlaziti na posao u ured svoga odvjetnika Paola Giachinija u Rimu. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Veliki prosvjed: Talijani ne žele pokopati nacističkog zločinca u svom mjestu Slika nije dostupna Nije dočekao početak suđenja: Umro najtraženiji osumnjičenik za nacističke zločine

List napominje da se ne zna što bi u odvjetničkom uredu mogao raditi 93-godišnji Priebke, osuđen na doživotni zatvor zbog pokolja izvršenog potkraj Drugoga svjetskog rata u Rimu kod Ardeatinskih jama. 

Pretpostavlja se da Priebke piše memoare te da bi u uredu izvan kućnog pritvora imao dostupnu bolju dokumentaciju.

Priebke je uhićen u Argentini 1994. i izručen godinu kasnije Italiji gdje je osuđen na doživotni zatvor. Bivši nacistički časnik odgovoran je za strijeljanje 335 talijanskih civila, među kojima je bilo mnogo talijanskih Židova.