Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šutanovac tvrdi da mu vojska nije pomagala

'Ratko Mladić liječio se na VMA pod lažnim imenom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Srbije kazao je kako se haaški optuženik liječio na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji, ali da mu vojska nije pomogla u skrivanju nakon toga

Ministar obrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da se haaški optuženik Ratko Mladić liječio na beogradskoj Vojno-medicinskoj akademiji prije gotovo deset godina, pod lažnim imenom, ali 'vojska nije pomagala u skrivanju nakon toga', donosi beogradski B92. On je dodao da je unutrašnja kontrola pokazala kako Mladić 'već dulji niz godina' nije imao veze s Vojskom Srbije ili Ministarstvom obrane.

Pročitajte i ovo Ratko Mladić Kriv za Srebrenicu Ratko Mladić hospitaliziran u Haagu: "Tražit ćemo dopuštenje da ga pregleda srpski tim liječnika" Radislav Krstić (Foto: AFP) genocid u srebrenici "Osjećam bolno kajanje": Mladićev suradnik bi na slobodu

Komentirajući navode Mladićeva odvjetnika da se haaški optuženik liječio od raka na VMA 2009., Šutanovac je rekao kako je papir koji je on pokazao lažan i dodao da je '100 posto siguran' kako to nije autentičan dokument.

'Usporedili smo taj papir s podacima iz svih vojnih bolnica i nismo našli nikakvu vezu. To nije čak ni dobra krivotvorina', rekao je Šutanovac i ocijenio kako je Mladić ostavljen u kući svog rođaka u Lazarevu da umre i 'bio je sretan zbog toga što su ga našli prije nego je umro'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene