Obavijesti Video Pretražite Navigacija
154. dan rata

FOTO/VIDEO Ogromna eksplozija zabilježena u Donbasu, Putin pokreće "vojno-tehnološku" suradnju s Turskom

Lisičansk, Ukrajina
Lisičansk, Ukrajina Foto: ARIS MESSINIS / AFP
U tijeku je 154. dan rata u Ukrajini. Njemačka je Ukrajini poslala tri raketna sustava, pet protuzračnih samohodnih topova, kao i haubice. Članice Europske unije postigle su dogovor u utorak da smanje potrošnju plina za 15 posto.

 

  • Ukrajinci bombardirali most Antonovskij, ključnu rusku opskrbnu rutu
  • Rusija će se povući iz projekta Međunarodne svemirske postaje
  • Zelenski pozvao Europu da na "plinski rat" odgovori proširenjem sankcija Rusiji
  • Članice Europske unije postigle su dogovor u utorak da smanje potrošnju plina za 15 posto

Tijek događanja pratite iz minute u minutu:

13:57 Zabilježena je velika eksplozija u gradu Avdiivka u pokrajini Donbas.

Zasad nema službenih informacija o samom događaju.

12:28 Ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku u Sočiju razgovarat će s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o mogućoj "vojno-tehnološkoj" suradnji, objavio je Putinov glasnogovornik Dimitrij Peskov.

Erdogan je već objavio kako je Rusija zainteresirana za suradnju pri proizvodnji dronova Bajraktar, koje proizvodi tvrtka Baykar Makina.

Iz Baykar Makine prethodno su rekli kako neće prodavati dronove Bayraktar TB2 Rusiji.  

11:47 Rusi su raketama pogodili hotel u Bahmutu, gradu koji se nalazi u pokrajini Donbas.

Prema prvim informacijama, jedna je osoba poginula i još jedna je hospitalizirana. 

Potraga za preživjelima se nastavlja.

11:35 Osim napada na most Antonovskij, postavljene proruske "vlasti" u regiji Herson tvrde da su Ukrajinci raketirali i jedan željeznički most, koji se nalazi uzvodno od Antonovskija.

"Malo više uzvodno od mosta Antonovskij nalazi se željeznički most, dvije rakete su pogodile tamo isto", rekao je voditelj regionalne administracije Vladimir Saldo

10:40 Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je najnovije informacije o situaciji na terenu u Ukrajini. Prema njihovim informacijama, plaćenici Wagner grupe "najvjerojatnije" su uspjeli napredovati u pokrajini Donbas, u području oko elektrane Vulehirska.

10:10 Dodatne snimke napada na most Antonovskij, ključnu rusku opskrbnu rutu, kruže formalnim komunikacijskim kanalima i pokazuju opseg štete koju je ukrajinska artiljerija prouzročila. Iako artiljerija nije prouzročila "strukturalna" oštećenja, mostom se više ne može prometovati.

8:55 Pojavile su se prve snimke mosta Antonovskij nakon ukrajinskog noćnog artiljerijskog napada.

Ukrajinske oružane snage najavile su napad na most, koji služi kao glavna ruta kojom se Rusi opskrbljuju opremom. Nakon što su Ukrajinci najavili napad, vlasti u Hersonu zatvorile su ga za sav promet.

Rusi tvrde da ključna infrastruktura mosta nije oštećena u napadu te da su nastala samo površinska oštećenja.

6:55 Harkiv, drugi po veličini grad u Ukrajini, navodno je pogođen ruskim raketnim napadom, rekao je gradonačelnik tog grada, piše The Guardian.

6:53 Njemačka je Ukrajini poslala tri raketna sustava MARS2 iz svojih vojnih zaliha, pet protuzračnih samohodnih topova, kao i haubice Howitzer 2000, piše Kyiv Independent.

6:50 U Hersonu u južnoj Ukrajini pod ruskom okupacijom postoji više još nepotvrđenih izvješća o novim napadima ukrajinskih snaga na strateški most Antonivskij preko rijeke Dnjipro.

"Imamo još jedan težak udar na most Antonivskij, ključnu rusku opskrbnu liniju u okupiranom Hersonu", napisala je na Twitteru novinarka Kyiv Independenta.

 

Što se događalo 153. dana rata u Ukrajini, pročitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene