Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirane ceste

Rastu tenzije i u Omanu: Ubijeno šest prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici u Omanu koji od vlade traže političke reforme blokirali su ceste koje vode prema glavnoj izvoznoj luci i rafineriji, a broj ubijenih u nedjeljnim sukobima s policijom u sultanatu Omanu, prema najnovijim podacima popeo se na šest.

Oko 1.000 prosvjednika zapriječilo je tijelima cestu, blokirajući na taj način ulazak u industrijski dio obalnoga grada Sohara, u kojemu se nalaze luka, rafinerija i tvornica aluminija. Više stotina gnjevnih prosvjednika demonstriralo je na glavnoj cesti, nakon što je u nedjelju policija na njih otvorila vatru. Od vlade traže političke reforme, mogućnost zaposlenja i bolje plaće.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Danskoj - 2 tri osobe ubijene FOTO "Čuli smo pucnjeve i otrčali u zahod": Objavljeni detalji pucnjave u Kopenhagenu, napadač otprije poznat policiji Slika nije dostupna OPORAVAK I OTPORNOST Šuica donijela ''dobar dar'' iz EK, Plenković: ''Jedna smo od šest EU država koje su najbrže ostvarile predviđene reforme''

>> U Omanu dvoje prosvjednika ubijeno gumenim mecima

'Prema najnovijim podacima u jučerašnjim prosvjedima ubijeno je šest prosvjednika', rekao je za Reuters liječnik državne bolnice u Soharu. Očevici su ranije izvijestili o dvije ubijene osobe. Neki su kazali kako je policija koristila gumene metke, no nekoliko ih je kazalo kako su na prosvjednike ispaljivali prave metke. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene