Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za' 54 posto

Raste potpora Iraca ugovoru iz Lisabona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj Iraca spremnih da glasuju u korist europskog ugovora iz Lisabona, na drugom referendumu ujesen, porastao je, prema ispitivanju objavljenom u nedjelju.

Od 3.334 ispitanika, 54 posto spremno je glasovati ‘za’, nasuprot 28 posto ‘protiv’ i 18 posto ‘neodlučnih’, prema ispitivanju provedenom po završetku glasovanja na europskim izborima održanima u petak u Irskoj. Broj glasova ‘za’ povećao se tako za dva posto u odnosu na prethodno ispitivanje javnog mnijenja provedeno polovicom svibnja. Irci su odbacili s 53,4 posto glasova ‘protiv’ ugovor iz Lisabona u lipnju 2008., što je izazvalo veliku institucionalnu krizu unutar Europske unije. Na referendum o kojem će ponovno odlučivati o Lisabonskom sporazumu Irci će izaći u listopadu.

Pročitajte i ovo Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura Vladimir Putin sporazum o odanosti Putinovo ministarstvo pripremilo poseban zakon za strance: Ovo nikako ne smiju napraviti

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene