Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika potraga

I francuske satelitske snimke pokazuju moguće ostatke zrakoplova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski premijer Tony Abbott izjavio je kako raste nada u potrazi za malezijskim zrakoplovom, nakon što su kineski sateliti otkrili moguću olupinu u južnom dijelu Indijskog oceana.

Potraga za zrakoplovom, koji je prevozio s 239 osoba, ušla je u treći tjedan, a još nije potvrđen trag nestalog Boeinga 777.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

I snimke francuskih satelita pokazuju određene plutajuće objekte u južnoj zoni u kojoj se traži nestali zrakoplov Malaysia Airlinesa, objavile su malezijske vlasti.

Malezijsko ministarstvo prometa kaže u priopćenju da je primilo satelitske snimke od francuskih vlasti koje pokazuju moguće ostatke zrakoplova u južnom koridoru. 'Malezija je odmah proslijedila te slike australskom središtu za koordinaciju spašavanja', dodaje se.

Ministarstvo nije pojasnilo koja je veličina objekata, kao ni njihov broj ni mjesto gdje su uočeni.

Međunarodne snage u nedjelju su nastavile su potragu oko 2.500 kilometara jugozapadno od Pertha, nastojeći pronaći objekt koji su snimili sateliti, te druge manje krhotine i drvene palete uočene u subotu iz zrakoplova koji je pretraživao to područje. U potrazi sudjeluju kineski i japanski avioni, javlja BBC.

Osam zrakoplova je iznad južnog dijela Indijskog oceana u potrazi za nestalim letom 370 Malaysia Airlinesa, rekla je glasnogovornica Australske agencije za pomorsku sigurnost (AMSA) Andrea Hayward-Maher. To znači da će Boeing 777 koji je nestao 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking danas tražiti dva aviona više, najviše dosad s australske strane, javlja CNN.

Iz Agencije su naveli kako će današnja potraga biti vizualna, to jest, da će danas oči imati prednost pred radarima. Avioni će se kretati područjem na kojem su kineski sateliti zabilježili predmete na površini oceana. U subotu su, podsjetimo, u oceanu pronađena drvena paleta, a one se često koriste u avioinudstriji. "To je mogući trag, no, drvene palete se o koriste i kod brodova", rekao je John Young iz AMSA-e.

Današnja potraga bit će podijeljena na dva područja koja obuhvaćaju 59.000 četvornih kilometara, na lokaciji 2.500 kilometara jugozapadno od Pertha. Osim zrakoplova u potragu će biti poslan i jedan brod.

Australski premijer optimističan

'Nove kineske satelitske snimke naznačuju jedan veliki objekt na tom području, u skladu s onim što je otkriveno prethodnim satelitskim snimkama', rekao je australski premijer Tony Abbott novinarima tijekom posjeta Papui Novoj Gvineji.

10 propalih teorija o nestalom zrakoplovu

'Očito je da sada imamo vjerodostojne vodiče i sve je više nade da bismo mogli otkriti što se dogodilo', dodao je australski premijer. Kineski sateliti snimili su objekt dug 22 metra i širok 13 metara u vodama oceana nasuprot zapadne obale Australije, kamo su smjesta poslani kineski brodovi.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa s 227 putnika i 12 članova posade misteriozno je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking, od kada se za njim intenzivno traga. (Hina/AgencijaVLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene