Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal na sveučilištu

VIDEO Rasistička pjesma zgrozila SAD: 'Crnčuge mogu na drveće, ali u bratstvo neće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Video je prva objavila udruga Unheard, čiji su članovi redom afroamerikanci posvećeni borbi protiv rasizma na sveučilištu u Oklahomi.

Zahvaljujući stihovima 'crnčuge nikad članovi SAE biti neće, možete ih objesiti na drveće, ali u SAE nikad neće', bratstvo Sigma Alpha Epsilon je u ponedjeljak ujutro po hitnom postupku suspendiralo ogranak na sveučilištu u Oklahomi, a studentima koji su tu pjesmu zapjevali prijeti trajno brisanje iz članstva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković poput borca VIDEO Odgovor Milanoviću: Pogledajte uz koju pjesmu je premijer ušetao u dvoranu Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 Pjesma kultnog benda Čije je to stihove Milanović citirao tijekom šokantne objave: "Rijeke pravde dolaze, izlit će se u proljeće"

Epilog je to objave skandaloznog videa koji je u nedjelju prva s javnosti podijelila grupa aktivista Unheard s istog sveučilišta, čiji su članovi redom afroamerikanci i čija je zadaća ukazivati na rasizam.

U međuvremenu se oglasio i predsjedik sveučilišta u Oklahomi David Boren, koji je medijima potvrdio da je pokrenuta interna istraga i da će bratstvo biti izbačeno s kampusa ukoliko se utvrdi da je riječ o studentima koji pohađaju tu školu.

"Sve članove tog ogranka smo suspendirali, a odgovornima prijeti trajno isključenje. Zgroženi smo sadržajem videa te se ispričavamo svima na neprimjerenom i rasističkom ponašanju pojedinaca koje vidimo na snimci", napisali su čelnici bratstva Sigma Alpha Epsilon na svojoj stranici. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene