Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Video je prva objavila udruga Unheard, čiji su članovi redom afroamerikanci posvećeni borbi protiv rasizma na sveučilištu u Oklahomi.


Zahvaljujući stihovima 'crnčuge nikad članovi SAE biti neće, možete ih objesiti na drveće, ali u SAE nikad neće', bratstvo Sigma Alpha Epsilon je u ponedjeljak ujutro po hitnom postupku suspendiralo ogranak na sveučilištu u Oklahomi, a studentima koji su tu pjesmu zapjevali prijeti trajno brisanje iz članstva.

Vezani članci Miroslav Škoro Miroslav Škoro objasnio vječnu enigmu jedne svoje pjesme: ''Nikada me nije zanimalo što misli netko tko se zove Mickey Mouse'' Gabrijela Kišiček (Foto: Dnevnik.hr) "Nekad nam se možda i čini da se pretjeruje s političkom korektnošću, međutim to je jedan civilizacijski doseg, da svatko ima pravo biti uvrijeđen"

Epilog je to objave skandaloznog videa koji je u nedjelju prva s javnosti podijelila grupa aktivista Unheard s istog sveučilišta, čiji su članovi redom afroamerikanci i čija je zadaća ukazivati na rasizam.

U međuvremenu se oglasio i predsjedik sveučilišta u Oklahomi David Boren, koji je medijima potvrdio da je pokrenuta interna istraga i da će bratstvo biti izbačeno s kampusa ukoliko se utvrdi da je riječ o studentima koji pohađaju tu školu.

"Sve članove tog ogranka smo suspendirali, a odgovornima prijeti trajno isključenje. Zgroženi smo sadržajem videa te se ispričavamo svima na neprimjerenom i rasističkom ponašanju pojedinaca koje vidimo na snimci", napisali su čelnici bratstva Sigma Alpha Epsilon na svojoj stranici. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook