Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti za komunikaciju

Kongresnica bolje, liječnici se boje da neće moći izraziti misli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici koji se brinu za zdravlje američke kongresnice Gabrielle Giffords, koja je u subotu napadnuta u Arizoni, optimistični su u pogledu njenog oporavka.

'Optimističan sam bio od početka, od kada sam vidio ozljede. Operacija je prošla dobro, a sada ćemo vidjeti kako će teći oporavak', izjavio je dr. Michael Lemole iz Sveučilišnog medicinskog centra u Tusconu koji je operirao kongresnicu Giffords. Lemole je slične slučajeve imao s operacijama američkih vojnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjerava se govor Ohrabrenje: Kongresnica Giffords diše sama Slika nije dostupna Napadač odveden u FBI Arizona: Policija objavila snimke drugog muškarca za kojim traga

>> Pomahnitali napadač iz Arizone spominjao vladinu kontrolu uma

>> Arizona: Policija objavila snimke drugog muškarca za kojim traga

'Ključno je stvaranje širokog otvora u lubanji kako bi se mozak mogao opustiti, odnosno kako bi oteklina mogla splasnuti', objasnio je Lemole dodavši kako je metak prošao veoma blizu područja koje kontrolira govor, pokret i vizije. Zbog toga bi kongresnica Giffords mogla imati poteškoća s razumijevanjem ljudi, ali i izražavanjem svojih misli, prenosi USA Today.

Inače, policija i FBI još uvijek nemaju nikakvih novosti o pojedinostima napada, a nisu još uhvatili ni drugog napadača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene