Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rakete pale na Jordan

Raketni napad: Ciljali Izrael, ubili Jordanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raketni napad izveden je u ponedjeljak ujutro na luku Eilat na Crvenome moru na jugu Izraela, pri čemu nije bilo žrtava ni šteta, no jedna je raketa pogodila susjednu luku Akabu u Jordanu i ondje ranila četiri osobe.

Jedan dužnosnik izraelske policije rekao je da su dvije rakete pale u more, druge dvije po svoj prilici na jordanski teritorij, a ostaci pete rakete traže se u gradu Eilatu. Procijenio je da su rakete ispaljene u 7,45 stigle s juga, aludirajući na egipatski poluotok Sinaj, desetak kilometara južnije.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Prema jordanskome službenom izvoru, jedna raketa tipa Grad pogodila je u ponedjeljak ujutro luku Akaba i ranila četiri osobe. Raketni napad na Eilat bio je izveden i 22. travnja i nije pričinio žrtava, no za njeg nitko nije preuzeo odgovornost.

Izraelski sigurnosni izvori pripisali su ih mrežama džihadista. U petak je raketa tipa Kaćuša ispaljena iz Gaze pala na grad Aškelon na jugu Izraela, pri čemu nije bilo ljudskih žrtava, rekli su vojni izvori.

Umro Jordanac ranjen u raketnom napadu

Jordanac ranjen raketom Grad, koja je pala na ulicu grada Akabe u Jordanu u raketnom napadu uperenom na jug Izraela, podlegao je ozljedama, naveo je jedan sigurnosni izvor.

Taj 51-godišnji vozač taksija umro je od ozljeda zadobivenih u napadu, naveo je taj dužnosnik. Još četvorica Jordanaca u bolnici su zbog srednje teških ozljeda.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene