Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje traje već pet dana

Rakete ispaljene na zračnu luku u Basri, nasilni prosvjedi u Iraku

Nasilni prosvjedi u Iraku (Foto: AFP)
Nasilni prosvjedi u Iraku (Foto: AFP) Foto: Afp
Zračna luka u Basri napadnuta je raketama u subotu nakon još jedne noći prosvjeda protiv iračke političke elite, za vrijeme kojega su prosvjednici zapalili iranski konzulat te zakratko držali kao taoce radnike s naftnih polja.

Irački drugi po veličini grad već pet dana potresaju prosvjedi u kojima su prosvjednici ogorčeni zbog političke korupcije demolirali i zapalili vladine zgrade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Prosvjedi su najprije izbili u srpnju zbog loših vladinih službi, no pojačali su se ovaj tjedan.

Organizatori prosvjeda rekli su da će u subotu biti stanka no još uvijek su prisutne jake sigurnosne snage u gradu s više od 2 milijuna stanovnika.

Sigurnosne snage rekle su da su nepoznati napadači ispalili tri rakete 'kaćuše' u dosegu zračne luke, no da pri tome nije bilo žrtava niti je počinjena šteta.

Napad se dogodio kratko nakon što je završio noćni policijski sat i nekoliko sati nakon ponovnog otvaranja iračke glavne pomorske luke Am Kasr, koju su prosvjednici paralizirali blokirajući njezin ulaz. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene