Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije nakon oslobođenja Haradinaja

Radikali opet pale zastave po Beogradu: 'Tomo ustašo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici i članovi Srpske radikalne stranke, nezadovoljni oslobađanjem Ramusha Haradinaja, pred zgradom predsjedništva Srbije palili su i kidali zastave EU, NATO-a i SAD-a.

'Haški sud je jučer izabrao novog premijera Kosova Ramusha Haradinaja. Haški sud i njegovi suci su izvršioci naloga, kao pas koji grize i zato ne treba da se ljutimo na sud nego na nalagodavce, SAD, EU, Njemačku, Francusku, NATO i ostale naše neprijatelje', rekao je Nemanja Šarović, član radikala, piše B92.

Pročitajte i ovo Deset godina od presude generalima - 3 DAN ZA PAMĆENJE Prošlo je deset godina od presude generalima, prisjetite se emotivnih trenutaka Slika nije dostupna Carla del Ponte: 'Vrlo sam iznenađena presudom Gotovini, jasno je da je trebao biti osuđen!'

Na skupu se okupilo nekoliko stotina pristaša, a jake policijske snage pazile su da prosvjed ne eskallira. Vikali su 'Tomo ustašo' i nosili transparente s likom Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

>> Dodik: Oslobađanje Haradinaja je skandalozni pravni teror!

'Nikoliću ti se bijedan izdajnik, a predsjednik svih slobodnih Srba je Vojislav Šešelj. Sada Srbija neće preživjeti ako na vlasti ostane izdajnički režim Nikolića, Dačića i Vučića. Nikoliću podnesi ostavku jer si izdajnik u rukama Zapada, ali s obzirom da on to neće napraviti srušiti ćemo i njega i Dačića i Vučića', rekla je Nataša Jovanović (SRS).

Bivši haški tužitelj Nice: Carla je kriva za sve

'Odluka Međunarodnog suda za prostor bivše Jugoslavije (ICTY) u slučaju Haradinaj blamaža je za Ured tužitelja', ocjena je nekadašnjeg tužitelja haškog suda Geoffreyja Nicea koji je dao intervju za Dnevni Avaz.

Nice je komentirao presude Haradinaju, ali i one generalima Gotovini i Markaču čija ga presuda, kaže, nije iznenadila. 'To je blamaža ne zato što je netko, u ovom slučaju tri osobe, oslobođene. Takve se stvari događaju u svakom normalnom sudskom postupku. Ovdje, međutim, kvalificirani su pravnici već ranije sugerirali da nema dovoljno dokaza. Carla Del Ponte je nakon toga 'instruirala' troje pravnika koje nemaju iskustva kao odvjetnici u sudnici i koji nakon podizanja optužnice ionako ne bi u ime Tužilaštva zastupali slučaj na sudu', rekao je Nice. Sada je, kaže Nice, kasno da se isprave sve nepravilnosti koje su posljedica osmogodišnjeg mandata Carle del Ponte.

Kusturica sarkastičan u kolumni:  Gotovini Nobelova nagrada za mir

I Emir Kusturica na svoj se način pridružio kritikama Haškog suda. '....Jer, ako je u 'Oluji' protjerano više od 200.000 Srba sa teritorije Hrvatske, i to nije zločin i general je slobodan, onda mora da je u pitanju neko humano djelo koje nam čini međunarodna zajednica. General nije u 'Oluji' pobio sve što je mrdalo ispred njega, a mogao je?! U tom slučaju, jasno je da ima materijala za Odbor za dodjelu Nobelove nagrade za mir! Trebalo bi da ga nagrade za ono što je mogao da uradi, a nije', napisao je Kusturica, između ostalog,  za Večernje novosti.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene