Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hells Angels

Racije diljem zemlje: 1300 specijalaca upalo u prostorije zloglasne motorističke skupine

Hells Angels
Hells Angels Foto: Afp
Od jutra traju pretresi stanova, prostorija i klubova zloglasnih Hells Anglesa.

1300 pripadnika specijalnih policijskih snaga u četirima njemačkim saveznim pokrajinama u koordiniranoj je akciji u 6 ujutro upalo u 45 prostorija povezanih s djelovanjem zloglasne motorističke skupine "Hells Angels", koja je u Njemačkoj zabranjena od 2012. godine.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Iris Spranger izdala je zabranu za berlinsku lokalnu skupinu "Hells Angels Motorcycle Club Berlin Central" zbog kriminalnih aktivnosti, a imovina njihova kluba je zaplijenjena, javljaju njemački mediji.

U Berlinu, Brandenburgu, Saskoj i Saskoj-Anhaltu pretraženi su stanovi, klubovi i druge prostorije kojima se koriste članovi skupine, a istragom su obuhvaćene 42 osobe, rekla je glasnogovornica policije.

 

 

"Na snazi je zabrana distribuiranja i javnog korištenja simbola udruge i svih njezinih skupina za podršku", kazala je Spranger. Skupina ima nekoliko "podružnica" simpatizera, koje su sve zabranjene, naglasila je ministrica.

Lokalnu grupu "Hells Angels Berlin City" zabranio je još 2012. bivši ministar unutarnjih poslova Frank Henkel. Tadašnji vođa skupine Kadir Padir još uvijek je u zatvoru zbog umiješanosti u ubojstvo u kladionici. Zabrana je izdana 30. svibnja 2012., a pravomoćna je postala 2020. godine.

 

 

Godinama povezani s nasiljem i kriminalom

Hells Angels, koji službeno djeluju kao motociklistička i rokerska skupina, u više su navrata godinama bili u središtu pozornosti zbog organiziranog kriminala, a često je bila riječ o ubojstvima, trgovini drogom i ljudima te ilegalnom posjedovanju oružja.

Mnogi članovi klubova razotkriveni su istragom šifriranog komunikacijskog servisa EncroChat, a istražitelji su uspjeli probiti sigurne telefonske razgovore i identificirati tisuće osumnjičenih.

U Potsdamu se trenutačno sudi trima članovima Hells Angelsa (52, 44, 45) koji su navodno trgovali s više od tone kanabisa, 4,5 kilograma kokaina i devet kilograma kristalnog meta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene