Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Putovnica pronađena uz samoubojicu mogla bi pripadati sirijskom vojniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identitet koji je naveden u sirijskoj putovnici pronađenoj uz jednog od počinitelja atentata u Parizu mogao bi odgovarati onome pripadnika sirijske vojske Bašara al-Asada, ubijenome prije par mjeseci, doznaje u utorak agencija France Presse od izvora bliskoj istrazi.

Ta putovnica glasi na ime Ahmada Mohammada, rođenog 10. rujna 1990. u Idlebu, na sjeverozapadu Sirije. Otkrivena je pored tijela jednog od džihadista koji se je raznio bombom u petak navečer u blizini stadiona Stade de France, u sjevernom dijelu Pariza.

Pročitajte i ovo Sirija: 12 godina rata - 7 Još nije okončan Prije 12 godina počeo je rat koji je izazvao migrantsku krizu u Europi i zbog kojeg je strahovao gotovo cijeli svijet Slika nije dostupna Svih 27 zemalja članica Francuski ministar izjavio: 'Ovo je važna vijest'

Svi elementi ukazuju na to da bi mogla biti riječ o pripadniku vojske lojalne sirijskom predsjedniku, navodi izvor koji smatra da s obzirom na to postoje dvije hipoteze: ta je putovnica prepravljena ili je riječ o falsificiranom dokumentu s preuzetim identitetom.

Tu je putovnicu nosio migrant registriran 3. listopada na grčkom otoku Leros, kamo je stigao iz Turske.

U pariškom kafiću ubijeno 11 prijatelja, OVU je djevojku spasio heroj

Taj je migrant, čiji pravi identitet tek treba biti potvrđen, napustio je Grčku nepoznatog datuma i registriran je poslije nekoliko dana u Hrvatskoj.

Vezano uz slučaj te putovnice Njemačka je upozorila na moguće poteze Islamske države kojima ona želi "politizirati i radikalizirati pitanje izbjeglica u Europi".

Nakon što je pronađena ova putovnica koja je navodno pripadala izbjeglici čelnica ekstremne desnice u Francuskoj Marine le Pen zatražila je u ponedjeljak "trenutačnu obustavu prijema izbjeglica" u tu zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene