Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRVAVI ROĐENDAN

U pariškom kafiću ubijeno 11 prijatelja, OVU je djevojku spasio heroj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebala je to biti večer slavlja, večer veselja u pariškom kafiću La Belle Equipe. No pretvorila se u krvoproliće u kojem je rafalima terorista u jednom mahu pokošeno 11 prijatelja.

Rođendan je tog, kako će se ispostaviti najcrnjeg petka u novijoj francuskoj povijesti, slavila konobarica Houda Saadi, inače zaposlenica kafića. Na rođendan je pozvala i prijatelja koje zna iz obližnjeg Cafe des Anges te članove obitelji. Sve se pretvorilo u horor u kojem je ubijeno 11 prijatelja, dok su drugi završili ranjeni u bolnici, piše Daily Mail.

Jedna od njih je Chloe Clement, inače konobarica iz Cafe des Angesa, koja svoj život duguje jednom od pariških heroja te večeri, svom prijatelju i dečku od slavljenice, Ludovicu Boumbasu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoran Milanović o terorizmu u Francuskoj: 'Hrvatska se može osjećati sigurno, ima neke prednosti kad ste mali' Slika nije dostupna Terorizam u Parizu Hollande: 'Francuska je u ratu protiv kukavica, ne protiv civilizacije!'

Kada su napadači upali u La Belle Equipe, Ludovic se bacio kao štit na kišu metaka i tako spaio život Chloe, ali ne i njezinim prijateljicama. Ona je preživjela, a osim fizičkih ozljeda, još su teže one psihičke. Jer, Chloe je vidjela kako njezini prijatelji i kolege padaju oko nje, mrtvi.

PARIŠKI HEROJ Ovo je mladić koji se bacio na kišu metaka kako bi spasio ljude

Jedan od njih je i Ludovic koji se žrtvovao za nju, pa je zahvaljujući njemu dobila tek jedan metak u ruku. Danas samo ponavlja njegovo ime dok leži u bolnici, ispričala je menadžerica kafića Daily Mailu.



'Ona dobiva morfij i u šoku je. Jedva se s njom može komunicirati, no osjeća krivnju jer je Ludovic umro zbog nje. Stalno ponavlja njegovo ime, iznova i iznova', kazala je Virgile Grunberg.

Druge dvije djevojke koje je Ludo, kako su ga zvali, pokušao spasiti, slavljenica Houda (35) i njezina sestra Halima (36) su poginule, zajedno s još 17 žrtava u La Belle Equipu te večeri. Od 19 smrtno stradalih, 11 su bili prijatelji koji su došli slaviti rođendan. Među njima je i Meksikanka Michella Gil Jaimez (27) koja se dan ranije zaručila, a bila je, kao i drugi poginuli, čest posjetitelj La Belle Equipea.



Jedan od zaposlenika, Romain Ranouil, opisao je horor koji je ugledao kada je iz susjednog restorana došao u kafić.

SNIMKA KOJA JE POTRESLA SVIJET Otkrio kako je spasio trudnicu koja je visjela s prozora

'Najprije sam mislio da se nešto urušilo jer se čuo neki metalni zvuk. No, kada sam stigao u La Belle Equipe, ugledao sam tijela jedno na drugom, poput zida. Bilo je mrtvih po stolovima, ranjenih, sve puno krvi... Neki ljudi vrištali u agoniji, no većina je bila mirna i samo su pokušavali disati i održati se na životu', ispričao je Ranouil.

'Bila je tamo jedna mlada žena, nije imala više od 20. Imala je veliku, otvorenu ranu. Nitko joj nije mogao pomoći. Uzeo sam je za ruku i rekao da se ne miče, da samo diše. Ništa nije kazala. Samo me gledala dok njezin pogled nije počeo blijediti. Nikada neću zaboraviti to lice i te oči', kazao je Ranouil, samo jedan od mnogih Parižana, kojima je taj krvavi petak zauvijek promijenio život.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene