Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pravila vrijede za sve

Najskuplji doručak u životu: Zaboravio prijaviti sendvič pa morao platiti astronomsku kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neimenovani putnik koji je putovao iz Indonezije u Australiju morao je platiti kaznu od gotovo dvije tisuće američkih dolara - jer nije prijavio dva sendviča.

Neimenovani putnik je, na putu s Balija u Australiju, morao platiti strašnu kaznu zbog doručka iz velikog lanca brze prehrane. Budući da su mu carinici u prtljazi pronašli dva neprijavljena sendviča i jedan croissant sa šunkom, naplatili su mu kaznu od 2664 australska dolara (1874 američkih dolara) u zračnoj luci Darwin u Australiji.

Slučaj se dogodio samo nekoliko dana nakon što su australske vlasti uvele nove i strože biometrijske provjere za ulazak u zemlju. Razlog uvođenju strožih pravila bila je pojava bolesti šaka, stopala i usta (HFMD) na Baliju, inače popularnoj destinaciji australskih turista, piše CNN.

Pročitajte i ovo Komunalni radnik Hmmm... ''Ovako izgleda kad si plaćen po satu'': Snimka komunalnog radnika podigla prašinu na društvenim mrežama

Australsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva objavilo je kako je u putnikovom ruksaku pronađena "nekolicina neprijavljenih rizičnih hranidbenih proizvoda", među kojima je bio i popularan doručak. "Ovo će tom putniku biti najskuplja brza hrana u životu", rekao je Murray Watt, australski ministar.

Watt se, u svojoj izjavi, osvrnuo na putnika, ali i na stanje u Australiji. "Kazna koju mora platiti dupla je cijene avionske karte za Bali, ali nemam nikakvog suosjećanja za ljude koji odluče kršiti oštre australske biosigurnosne mjere. Ovaj slučaj pokazuje da ćemo vas uhvatiti", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene