Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komemoracija na mjestu potonuća

Točno na mjestu potonuća odali počast žrtvama Titanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu gdje je legendarni brod Titanic potonuo 15. travnja 1912. godine, posada i putnici kruzera Balmoral održali su misu sjećanja.

1.309 putnika na Balmoralu odalo je počast 1.512 putnika tragično poginulih u havariji Titanica, prenosi Guardian. Misa je održana noćas u 2:20 sati ujutro po lokalnom vremenu, točno na mjestu gdje je Titanic potonuo prije 100 godina. S broda su u more bacali vijence.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu Ilustracija Tijekom leta VIDEO Panika u avionu: Iz pretinca iznad glava putnika provirila zmija

>> Osim Titanica preživjela još dva potonuća brodova

Niz komemorativnih aktivnosti održano je tijekom odavanja počasti poginulim putnicima, ne samo na Balmoralu, već i u Sjevernoj Irskoj. Kako je Titanic izgrađen u Belfastu i tamo je održana komemoracija, a amaterski radio klub iz Maryporta u Engleskoj slao je radio signale iz replicirane radio sobe legendarnog 'nepotopivog' broda.

Veličina tragedije Titanica zabilježena je i na memorijalnom spomeniku u Maryportu, na kojem su navedena imena svih poginulih putnika pa je spomenik širok čak devet metara. Na popisu su uključena i imena posade te glazbenika, što se u mnogim komemoracijama redovito izostavljalo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene