Obavijesti Video Pretražite Navigacija
To mu je najbitnije

PUTINOVA PORUKA SVIJETU 'Treba nam globalna suradnja u borbi protiv terorizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je kazao da je u borbi protiv terorizma nužna globalna suradnja, izvješćuje Reuters i podsjeća da je to jedna u nizu reakcija svjetskih čelnika na posljednji islamistički napad na strance u luksuznom hotelu u Maliju u kojem je ubijeno 19 gostiju.

Ravnatelj bolnice u malijskoj prijestolnici Bamakou je za rusku televiziju LifeNews kazao da je među žrtvama najmanje dvoje Rusa. Novinska agencija RIA, pozivajući se na glasnogovornicu ministarstva vanjskih poslova Mariju Zaharovu, također javlja da među ubijenima ima i ruskih državljana.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Malijske vlasti u subotu su proglasile trodnevnu žalost i desetodnevno izvanredno stanje u zemlji nakon terorističkog napada na hotel Radisson Blu u Bamakou u kojem je poginula 21 osoba, 19 gostiju i dvoje napadača.

UZBUNA I U FRANCUSKOJ U Parizu moguć napad kemijskim i biološkim oružjem, ukradena zaštitna odijela iz bolnice

U napadu je ranjeno sedam osoba. Opsada luksuznog hotela Radisson Blu u glavnom gradu Malija okončana je kada su komandosi upali i oslobodili oko 170 talaca, među kojima je bilo mnogo stranaca.

U napadu u Maliju ubijeno šest Rusa

Šest zaposlenika ruske regionalne aviokompanije Volga-Dnjepar ubijeno je u petak u napadu islamista na luksuzni hotel Radisson Blu u glavnom gradu Malija, Bamakou, javlja u subotu agencija Interfax pozivajući se na dužnosnike lokalne vlade u Uljanovsku gdje je sjedište kompanije.

Nakon što je liječnik u bolnici u Bamaku potvrdio za ruske medije smrt najmanje dvoje Rusa, rusko ministarstvo vanjskih poslova također je potvrdilo pogibiju ruskih državljana, ne navodeći pritom njihov broj.

Malijske vlasti u subotu su proglasile trodnevnu žalost i desetodnevno izvanredno stanje u zemlji nakon terorističkog napada na hotel u Bamakou u kojem je poginula 21 osoba, 19 gostiju i dvoje napadača.

Opsada luksuznog hotela Radisson Blu u glavnom gradu Malija okončana je kada su komandosi upali i oslobodili oko 170 talaca od kojih su mnogi bili stranci.

Odgovornost za napad preuzela je afrička džihadistička grupa povezana s al Kaidom. Al-Murabitun, skupina sa sjedištem u Maliju koju uglavnom čine Tuarezi i Arapi, objavila je Tweet u kojemu se kaže da stoji iza napada na hotel Radisson Blu i otmice talaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene