Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak otpisanog

Putinov popodnevni čaj s izdajnikom: "To je misteriozno čak i meni"

Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin
Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin Foto: Afp
Svi se pitaju gdje je Prigožin nakon pokušaja državnog udara, a on ustvari pije čaj s Putinom. To ponašanje teško je protumačiti.

Sve otkako je pokušao državni udar postavljaju se pitanja o tome gdje se nalazi šef paravojne skupine Wagner Jevgenij Prigožin - i je li uopće živ.

Osnivač privatne vojne skupine poveo je kratkotrajnu pobunu prošlog mjeseca poslavši svoje trupe u marš prema Moskvi, a kasnije se govorilo da ga je Kremlj protjerao u Bjelorusiju.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 4 Provjerava se autentičnost FOTO Ruski mediji objavili prvu Prigožinovu fotografiju: Nekad moćni vojskovođa snimljen u gaćama

Upitan je li Prigožin još uvijek živ, šef britanske tajne agencije MI6 Sir Richard Moore rekao je: "Koliko možemo reći, Prigožin leti okolo."

Kako prenosi Sky News, dodao je da je šef Wagnera otišao na čaj s Vladimirom Putinom - što je zanimljiv razvoj događaja s obzirom na to da je ruski predsjednik prethodno opisao Prigožina kao izdajnika.

Sir Richard je priznao: "To je misteriozno čak i meni."

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez ikakve kazne "Neće oklijevati ni sekunde": Bivši ruski agent otkrio na što su spremni vagnerovci ako im Prigožin to naredi

Šef Wagnera bio je izdajnik za doručkom, pomilovan za večerom i nekoliko dana kasnije pozvan na čaj, rekao je.

On je prošlomjesečnu pobunu nazvao izvanrednom i dodao da Putinovo ponašanje otad teško može protumačiti čak i on.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene