Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tvrdi da nije kriv

Putinov oporbeni suparnik na sudu: 'Taj je slučaj montiran po nalogu Putina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksej Navalni, glavni oporbeni suparnik Vladimiru Putinu, u srijedu je u Kirovu, 900 kilometara od Moskve, ponovo stao pred suca zbog 'pronevjere novca', u slučaju koji je, kako tvrde Navalni i brojni drugi oporbenjaci u Rusiji, 'namješten'.

Aleksej Navalni (36), je postao poznat kao čovjek koji je otkrio više slučajeva korupcije u Rusiji, piše redovni blog i bio je jedan od organizatora masovnih prosvjeda protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Po zvanju odvjetnik Navalni je u Kirovu optužen za pronevjeru javnog novca. Optužnica ga tereti da je 2009. godine organizirao pronevjeru 400.000 eura na štetu tvrtke za eksploataciju šuma Kirovles.

Navalni optužbu odbacuje i tvrdi da je cijeli slučaj iskonstruiran.

'Taj je slučaj montiran po nalogu Putina', kazao je Navalni na početku sudskog postupka i tvrdi 'da nema nikakve sumnje' da je upravo ruski predsjednik dao naputke kako bi ga se osudilo.

>> Maskirani specijalci upali u ured Putinova političkog protivnika

'Toliko je pogrešaka i nedostataka u točkama optužnice da taj slučaj ne može proći na sudu', kazao je Sergej Blinov iz oporbenih redova. 'Radi se o političkom slučaju', također je uvjeren vođa pokreta Solidarnost Ilija Jašin.

'Navalniju se sudi ne zbog Kirovlesa ili njegova rada u vlastima regije Kirov. Očito je da mu se sudi zbog oporbenih aktivnosti jer je postao glavni suparnik Vladimiru Putinu', dodao je.

Bude li proglašen krivim, Navalni bi mogao dobiti i do deset godina zatvora. Istodobno se protiv njega vode i drugi sudski procesi, a zajedno s bratom Olegom optužen je da je 2008. oštetio jednu tvrtku za oko 920.000 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene