Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili dokaze o korupciji

Maskirani specijalci upali u ured Putinova političkog protivnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ured liberalnog guvernera regije Kirov upali su maskirani policijski specijalci kako bi tražili dokaze o navodnoj korupciji. No, kritičari Vladimira Putina smatraju da je to njegovo maslo jer je guverner na suprotnoj političkoj strani od predsjednika.

Maskirani ruski policajci pretražili su ured liberalnog guvernera povezanog s političkim protivnicima ruskog predsjednika Vladimira Putina, potez koji kritičari Kremlja ocjenjuju dijelom kampanje protiv Putinovih protivnika.

Savezni odbor za istrage priopćio je da su istražitelji pretražili ured guvernera regije Kirov Nikite Belika u sklopu istrage krađe tri milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

>> Putin uklonio s položaja predsjednika Dagestana

Bivšeg umjerenog oporbenog političara Belika za guvernera je 2009. imenovao tadašnji predsjednik Dmitrij Medvedev, što je trebalo odobrovoljiti liberale koje je Putin marginalizirao u svoja ranija dva predsjednička mandata od 2000. do 2008. i približiti ih Kremlju.

"Pretraga Nikitinog ureda jasan je znak da je završilo Medvedevljevo zatopljavanje", rekla je Maria Gaidar, kritičarka Putina i bivša zamjenica Belika.

Oporbeni čelnici optužuju Kremlj da se koristi sudovima i istražnim tijelima kako bi izvršio pritisak na Putinove kritičare, no predsjednikov glasnogovornik to je zanijekao.

Savezni Odbor za istrage priopćio je da su policija i istražitelji tražili dokumente povezane s prodajom državnog udjela od 25.5 posto u destileriji za polovicu tržišne cijene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene