Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin: Uzrok financijske krize američka je 'neodgovornost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financijsku krizu, koja već tjednima destabilizira svjetsko gospodarstvo, uzrokovala je 'neodgovornost' američkog financijskog sustava, izjavio je u srijedu ruski premijer Vladimir Putin.

'Ono što se danas događa počelo je u Sjedinjenim Državama u gospodarskom i financijskom sektoru (...) nije tu više riječ o neodgovornosti konkretnih osoba, već o neodgovornosti sustava koji je pretendirao biti lider', rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne"

'A najtužnije je što sada vidimo nesposobnost sustava da donese primjerene odluke', rekao je Putin na sastanku svog kabineta. 

>> Putin najavio nove mjere podrške bankarskom sektoru

O izmijenjenoj verziji plana američkog predsjednika Georgea W. Busha za spas financijskog sustava svotom od 700 milijardi dolara u srijedu navečer glasovat će američki Senat, nakon što je prvu verziju odbacio Predstavnički dom u ponedjeljak.

Ruska vlada i središnja banka izradile su pak opsežan plan pomoći ruskom bankovnom sustavu i deblokirale desetke milijardi dolara kojima će pomoći ugroženim institucijama da budu likvidne. Također su poduzele izvanredne mjere kako bi spriječile pad burze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene