Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje s tigrovima u svijetu je 'blizu katastrofe', izjavio je u utorak ruski premijer Vladimir Putin u Sankt Peterburgu na summitu 13 zemalja u kojima obitava ta velika mačka.


Šef ruske vlade je podsjetio da se broj tih mačaka u divljini u 100 godina smanjio za 30 puta, na 3.200 jedinki, a njihovo stanište je smanjeno na samo 7 posto nekadašnjeg područja koje su nastanjivali. 'Tragičan je to ishod, za žaljenje. Stanje s tigrovima je blizu katastrofe', upozorio je Putin.

Summit u Sankt Peterburgu, posvećen spašavanju tih divnih predatora, trebao bi rezultirati usvajanjem programa čiji je cilj udvostručiti broj tigrova do 2020. godine.

Vezani članci Cijepljenje pacijenta Sljedeći tjedan u Rusiji kreće masovno cijepljenje protiv COVID-a, bit će besplatno i dobrovoljno Nepridržavanje mjera na Pantovčaku Dodijelili odlikovanja na Pantovčaku pa zaboravili na mjere: Nakon dužeg odgađanja dogodio se jedan važan susret

'Ovaj je summit tigrovima posljednja šansa', kazao je predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick.

'Raspravljajući danas ovdje o sudbini tigrova dotičemo se pitanja ključnih za svo čovječanstvo i njegovu budućnost', ocijenio je Putin.

'Tamo gdje se tigar osjeća dobro, cijeli svijet se osjeća dobro', zaključio je ruski premijer citirajući Mahatmu Gandhija. (Hina)