Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi udruživanje snaga

Putin planira zračne udare na Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je povećala vojnu nazočnost u Siriji te naoružava sirijsku vojsku podupirući tako dugogodišnjeg saveznika Bašara al Asada.

Ruski predsjednik Vladimir Putin priprema se na jednostrane zračne udare protiv Islamske države u Siriji ako SAD odbije njegov prijedlog udruživanja snaga, prenosi u srijedu Bloomberg pozivajući se na izvore bliske Kremlju i ruskom ministarstvu obrane.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Rusija je povećala vojnu nazočnost u Siriji te naoružava sirijsku vojsku podupirući tako dugogodišnjeg saveznika Bašara al Asada. To je izazvalo zemlje Zapada, protivnice Asada, da upozore da Moskva riskira daljnju destabilizaciju.

PUTIN OSUDIO ISLAMSKU DRŽAVU 'Sramote islam'  

Ruski diplomatski izvor kazao je za Reuters u srijedu da prema Moskva rastu izgledi za postizanje međunarodnog dogovora o borbi protiv terorizma u Siriji i okončanja krize koja se protegla u petu godinu.

Prema Bloombergu Putin bi želio da se američke vlasti i njezini saveznici suglase da se napadi na Islamsku državu koordiniraju s Rusijom, Iranom i sirijskom vojskom. Bloomberg navodi kako Putinov prijedlog predviđa paralelne vojne aktivnosti uz političku tranziciju kojom se Asad povlači što je ključni američki zahtjev. Rusija je taj prijedlog proslijedila SAD-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene