Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odrješit lider

PUTIN OSUDIO ISLAMSKU DRŽAVU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je u srijedu terorističku skupinu Islamsku državu, prigodom otvorenja najveće moskovske džamije koja prima 10.000 vjernika.

"Vidimo što se događa na Bliskom istoku, gdje teroristi takozvane Islamske države sramote tu veliku svjetsku religiju, islam", istaknuo je Putin u govoru u moskovskoj središnjoj džamiji, javlja ruska novinska agencija RIA Novosti.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Moskvi Stroga cenzura VIDEO Zbog prosvjeda žena vojnika u Moskvi reagirala policija: Privedeno na desetine novinara Vladimir Putin Skup članica G20 Putin poručio da Moskva nikada nije odbila mirovne pregovore: "Trebali bismo razmisliti o tome kako zaustaviti ovu tragediju"

"Oni ubijaju ljude, pa i svećenike, i barbarski uništavaju spomenike svjetske kulture. Njihova se ideologija temelji na lažima, na iskrivljavanju islama", rekao je Putin.

Rusija se desetljećima borila s islamističkom pobunom u ruskim republikama na Kavkazu, u Čečeniji, Dagestanu i Ingušetiji, podsjeća dpa.

ISIS MORA NESTATI 'Očajna vremena traže očajne mjere. Dovedite Putina!'

Vlada je ocijenila da se oko dvije tisuće ruskih građana priključilo borcima IS-a koji su lani zauzeli velik dio Sirije i Iraka.

Središnja moskovska džamija najveća je bogomolja muslimanske zajednice u ruskoj prijestolnici koja ima dvjestotinjak tisuća vjernika.

Nova džamija je podignuta na mjestu stare. Njezina je izgradnja stajala 170 milijuna dolara i u cijelosti je financirana privatnim donacijama, javlja državna agencija TASS.

Džamija je svečano otvorena uoči velikog muslimanskog blagdana Kurban Bajrama, navodi se u priopćenju na njezinoj mrežnoj stranici.

Svečanosti su prisustvovali svjetski čelnici, među kojima turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i pakistanski predsjednik Mamnon Husain. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene