Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrušio se na nevladine udruge

Putin optužio zapadne špijune za urotu uoči izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je u četvrtak zapadne špijune da pokušavaju uzdrmati njegovu vladavinu i "destabilizirati" Rusiju prije izbora koristeći za svoje ciljeve ruske nevladine organizacije.

Na sastanku Savezne sigurnosne službe (FSB), nasljednika bivšeg KGB-a, Putin se obrušio na nevladine udruge koje primaju donacije iz inozemstva, rekavši da Moskva neće pospustiti nadzor nad njima.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Vladimir putin drži govor o sigurnosti (FSB) nove mjere Putin u strahu od špijuna i sabotera: Sigurnosnoj službi izdao novu naredbu

"Pokušaji zapadnih obavještajnih službi da za svoje ciljeve koriste javne, nevladine organizacije, uglavnom kako bi diskreditirale vlast i destabilizirale situaciju u Rusiji, nisu prestali", rekao je Putin, prenosi agencija Interfax.

11 detalja o Putinu koje možda niste znali

"Akcije su planirane za vrijeme prije izbornih kampanja 2016. i 2018.", dodao je Putin, bivši agent KGB-a, misleći na parlamentarne izbore iduće godine i kasnije predsjedničke izbore.

Nakon masovnih prosvjeda protiv njega 2012., Putin je potpisao zakon koji nevladine organizacije što se bave "političkom aktivnošću" obvezuje da se u ministarstvu pravosuđa registriraju kao "strani agenti" i svaka četiri mejseca podnose izvješće.

Oporba optužuje Putina da tako pokušava ušutkati udruge koje kritiziraju kršenja ljudskih prava i koje su 2011. i 2012. organizirale najveće prosvjede protiv ruskog predsjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene