Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Alkoholizam je velik problem u zemlji'

Putin ograničava prodaju piva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija od danas 1. siječnja ograničava prodaju piva u nastojanju da suzbije alkoholizam, javlje agencija interfax.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je alkoholizam ozbiljan problem u Rusiji. Po podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Rusija je u samom vrhu potrošnje alkohola. Istraživanje WHO-a iz 2011. je pokazalo da je 25 posto smrti muškaraca i šest posto smrti žena u Rusiji povezano sa konzumacijom alkohola.

Bivši predsjednik Dmitrij Medvedev u srpnju 2011. potpisao je amandmane na zakon o alkoholu kojim se pivo proglašava alkoholnim pićem, a novim zakonom koji stupa na snagu u utorak ograničava se broj mjesta na kojima se poslužuje i prodaje pivo te se zabranjuje prodaja od 23 sata navečer do 8 sati ujutro.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

>> Putin o zabrani posvajanja ruske djece u SAD

U 2012. porez na pivo porastao je za 20 posto, a prema planu ministarstva financija porast će za 25 posto u 2013. i 20 posto u 2014. godini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene