Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba sve odvagnuti

Putin o zabrani posvajanja ruske djece u SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako ne vidi razloga da ne potpiše zakonski prijedlog koji Amerikancima zabranjuje posvajanje ruske siročadi i najavio da će novim zakonima potaknuti bolju skrb za njih u domovini.

Iako je Putin kazao da mora proučiti tekst zakonskog prijedloga, njegov komentar naslućuje da je spreman potpisati taj dokument koji je već pogoršao odnose Rusije i Sjedinjenih Država.  'Zasad ne vidim razloga da ne potpišem zakon iako trebam vidjeti konačni tekst i sve odvagnuti', rekao je Putin.

>>
Ruski senat odobrio zakon protiv posvajanja u SAD-u

U srijedu je Vijeće Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, jednoglasno odobrilo taj zakon koji je prošli tjedan prihvatila i Duma (donji dom), a da bi stupio na snagu potreban je još Putinov potpis.  Taj zakonski prijedlog odgovor je na 'listu Magnitskog' donesenu u SAD-u koja sankcionira ruske čelnike umiješane u smrt pravnika Sergeja Magnitskog u zatvoru 2009.

I novi ruski zakon predviđa izradu 'crne liste' Amerikanaca nepoželjnih u Rusiji za koje se sumnja da su kršili prava ruskih građana. Kritičari zamjeraju Rusiji da se igra životima djece. Zastupnici djece ističu da je ruski sustav zbrinjavanja siročadi manjkav i da će novi zakon to još pogoršati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene