Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrolirat će troškove

Putin najavio uvođenje kontrole troškova dužnosnika i čelnika javnih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao glavne ruske probleme istaknuo je korupciju i nisku razinu učinkovitosti države. Rusija je 143. od 183 zemlje prema Indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u srijedu vladu da uvede mjere kojima bi pojačala kontrolu trošenja javnih dužnosnika i čelnika javnih tvrtki, javljaju ruski mediji.

Pročitajte i ovo Dimitrij Peskov Optužili Kijev Glasnogovornik Kremlja o primirju: "Naše stajalište je dosljedno" Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge

'Uz nadzor glede primanja i imovine, bit će uvedena kontrola nad troškovima dužnosnika, čelnika državnih tvrtki i članova njihovih obitelji te velikim akvizicijama', rekao je Putin u svom prvom obraćanju naciji otkako je započeo šestogodišnji treći predsjednički mandat u svibnju. Rekao je i da je ured tužitelja sada dobio pravo zaplijeniti imovinu stečenu kroz nezakonito bogaćenje.

>> Rusija kritizira kršenja ljudskih prava u EU

Putin je istaknuo da Rusija treba stvoriti novi model državnog upravljanja kako bi država postala učinkovitija i borila se protiv korupcije u zemlji.

'Glavni problemi su očiti, ovo neće biti ništa novo, to su niska razina učinkovitosti države i korupcija. Bez suvremenog državnog upravljanja, bez visoke osobne odgovornosti oni koji su angažirani na ovom području, mi nećemo moći riješiti pitanja s kojima je suočeno društvo i država'.

'Izravno ili neizravno strano miješanje u našu unutranju politiku je neprihvatljivo. Pojedinici koji izvana primaju novac za svoje politčke aktivnosti, stoga i služe stranim interesima, ne mogu se baviti politikom u našoj zemlji', kazao je Putin.

Prema Indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala, Rusija je na 143. mjestu, od 183 zemlje. Opisana je kao jedno od najkorumpiranijih velikih gospodarstava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene