Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skluplja bodovo pred izbore

Putin: Izaberite me za predsjednika i vratit ću vam zimsko vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin obećao je u utorak vratiti zimsko vrijeme u Rusiji ako bude izabran za predsjednika, nastojeći time privući milijune birača koji se žale na ustajanje i odlazak na posao po mraku.

Predsjednik Dmitrij Medvedev, kojemu mandat istječe u ožujku, 2011. je ukinuo zimsko vrijeme tvrdeći da je pomicanje sata naprijed-natrag loše po zdravlje ljudi. Kritičari Medvedeva su se šalili da je to bio njegov najodvažniji predsjednički potez.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte

'Neću ostati pri toj odluci. To nije nekakav fetiš. Možemo se vratiti zimskom vremenu no nemojmo to činiti na brzinu', rekao je Putin na susretu s volonterima u njegovoj kampanji.

Očekuje se da će na izborima Putin odnijeti pobjedu no suočen je s rastućim prosvjedima Rusa u gradovima nezadovoljnih njegovom odlukom da pokuša dobiti treći predsjednički mandat. Prosvjednici ističu i optužbe za prijevare na parlamentarnim izborima održanim u prosincu na kojima je pobijedila Putinova stranka.

U drugom populističkom potezu Putin je obećao i smanjiti broj službenih automobila s rotirajućim svjetlima koja im daju pravo da zanemaruju prometne propise i zaobilaze prometne gužve, što ostale ruske vozače posebice iritira. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene