Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskladili ciljeve i strategije

Putin i Kirchner dogovorili novo rusko-argentinsko partnerstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegova argentinska kolegica Cristina Kirchner proglasili su u četvrtak u Moskvi "univerzalno strateško partnerstvo" između njihovih dviju zemalja.

Čelnici Rusije i Argentine potpisali su zajedničku deklaraciju nakon razgovora u Kremlju, izvijestile su ruske novinske agencije.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Putin i Kirchner nazočili su potpisivanju memoranduma po kojem će ruska državna tvrtka Rosatom graditi novi blok argentinske nuklearne elektrane Atucha. Prema pisanju ruskih medija, taj posao vrijedan je oko 2,2 milijarde dolara.

Europska unija kreće u borbu protiv Putina i njegove propagande

Potpisan je i sporazum između ruskog nuklearnog diva Gazproma i argentinske energetske kompanije YPF, navode mediji.

Posjet Kirchner znak je jačanja suradnje između Moskve i Buenos Airesa, nasuprot zahlađivanju odnosa sa Zapadom. Putin je Argentinu posjetio prošle godine, dajući do znanja da Moskva može voditi vlastitu vanjsku politiku neovisnu od Zapada.

Kirchner je posjet počela u srijedu kada je u Moskvi prisustvovala otvaranju izložbe o bivšoj argentinskog prvoj dami Eviti Peron. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene