Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovija metoda

Europska unija kreće u borbu protiv Putina i njegove propagande

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija planira oformiti poseban antipropagandni tim usmjeren isključivo protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruskih medija predvođenih medijskom kućom Russia Today, koju financira Kremlj.

'Razbijači mitova' (svaka sličnost s planetarno popularnim dvojcem Adam Savage/Jamie Hyneman i njihovim Mythbustersima je slučajna?) radni je naziv budućeg tima dva do pet ljudi, koji će kontrainformacijama reagirati na Putinovu (rusku) propagandu.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce

Uvjeti za članove tog tima su da imaju novinarsko iskustvo ili iskustvo u odnosima s javnošću te da govore ruski jezik.

Kako Vladimir Putin uspijeva ostati tako moćan?

"Glavni je cilj spriječiti sve jaču rusku propagandu. Posao se sastoji od provjere informacija i mitova te njihovo ispravljanje. Zaposlenici će raditi na razvoju i neprestanom razvitku EU narative i europske agende preko novinskih članaka, uvodnika i kolumni u novinama, preko detaljnih infografika i statističkih podataka", stoji u pismu europskim veleposlanstvima europske Vanjske službe pod vodstvom Federice Mogherini, piše Večernji list.

Kako poprište tog informativnog rata određene su takozvane države istočnog partnerstva, odnosno Armenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Gruzija, Moldavija i Ukrajina. Krajnji cilj je jačanje političkih i gospodarskih odnosa s tim zemljama, odnosno neutraliziranje ruskog utjecaja na iste.

Njihov najveći medijski neprijatelj u tom smislu je Russia Today, TV kuća koja je na platnoj listi Kremlja. S 2000 zaposlenih i emitiranjem u 16 država svijeta na četiri jezika (engleski, njemački, francuski i španjolski), RT ima respektabilan doseg i publiku, a "Razbijači mitova" imat će misiju da dezintegriraju njihovu gledanost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene