Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin i Fillon o potrebi bliske veze Rusije i Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijeri Rusije i Francuske Vladimir Putin i Francois Fillon inzistirali su danas na potrebi bliskih veza Rusije i Europe radi postizanja stabilnost i mira.

"Što više Europa i Rusija budu razgovarale, održavale povjerljive odnose i bliske gospodarske veze, lakše će biti izgraditi stabilnost i mir", rekao je Fillon po dolasku u službenu rezidenciju svog ruskog kolege u Soči.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nakon brojnih snimki Kremlj komentirao tvrdnje o Putinovu dvojniku: "Mi koji s njim radimo teško ga možemo pratiti" Slika nije dostupna Mesić s Afganistanskim predsjednikom o jačanju bilateralnih odnosa

"U potpunosti se s vama slažem", odvratio je Putin u kratkom razgovoru pred novinarima, prije večere dvojice dužnosnika.

Dan ranije je američka državna tajnica Condoleezza Rice uputila oštre kritike Rusiji.

Susret Putin-Fillon odvija se u sklopu francusko-ruskog seminara koji je bio odgođen radi gruzijske krize.

"Važan nam je taj sastanak jer pridajemo veliku važnost jačanju partnerstva između Europske unije i Rusije", naglasio je Fillon danas.

Putin je zauzvrat pohvalio "ustrajnost, strpljenje i diplomatski talent Nicolasa Sarkozyja u krizi" i dodao da je na Francuskoj bila velika odgovornost.

Na izvanrednom summitu održanom 1. rujna, zemlje EU su odlučile zalediti pregovore o novom strateškom partnerstvu EU-Rusija, kojim bi se pojačale političke, gospodarske i energetske veze. Radi se o jedinoj mjeri koju su Europljani poduzeli prema Rusiji od početka sukoba s Gruzijom.

Amerika državna tajnica Condoleezza Rice je pozvala u četvrtak Europljane da zauzmu jedinstven stav prema Rusiji, koju je ocijenila sve autoritativnijom i agresivnijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene