Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je čestitao čelniku grčke Sirize Aleksisu Ciprasu na pobjedi na parlamentarnim izborima u Grčkoj, dok njemačka kancelarka Angela Merkel od buduće grčke vlade očekuje da u potpunosti poštuje obveze što ih je Grčka ranije preuzela, a riječ je o gospodarskim reformama i oštrim mjerama štednje, prenose agencije.


"Ruski predsjednik siguran je da će Rusija i Grčka nastaviti jačati tradicionalno konstruktivnu suradnju u svim područjima te da će učinkovito surađivati na rješavanju aktualnih problema u Europi i u svijetu", stoji u priopćenju Kremlja.

Vezani članci Villa La Grange Ovo je velebna vila Genevi u kojoj će se održati povijesni susret Bidena i Putina Joe Biden Biden očekuje promjenu Putinova stava i obećao da će mu reći gdje su "crvene linije"

Putin je Ciprasu poželio uspjeh u ispunjavanju novih obveza, napisavši i kako smatra da je pobjeda njegove stranke za Grčku došla u "vrlo teškom trenutku".

'Tjedni koji dolaze bit će napeti': Pred EU su teški pregovori

Za Njemačku je važno da među mjerama nove vlade bude i ona o poštovanju obveza koje je Grčka ranije preuzela, rekao je glasnogovornik njemačke kancelarke Staffen Seibert na redovitoj konferenciji za novinare.

Nakon što su objavljeni podaci o pobjedi Sirize na grčkim parlamentarnim izborima, Seibert je rekao da će Berlin "budućoj grčkoj vladi ponuditi suradnju". Istaknuo je i da Njemačka želi da Grčka ostane u eurozoni.

U skladu s tradicijom Angela Merkel će Aleksisu Ciprasu brzojav s čestitkama poslati tek nakon što on i službeno bude imenovan premijerom, rekao je Seibert. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook