Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši tajnik NATO-a

'Putin bi mogao napasti baltičke zemlje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ambicije Vladimira Putina idu dalje od Ukrajine, tvrdi bivši tajnik NATO-a.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ima ambicije koje idu dalje od Ukrajine i mogao bi napasti neku baltičku zemlju kako bi testirao solidarnost Zapada, izjavio je bivši glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen britanskom dnevniku The Daily Telegraph u petak.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom"

Anders Fogh Rasmussen rekao je to dok se Angelu Merkel i Francoisa Hollandea očekuje u Moskvi kako bi uvjerili ruskog predsjednika da pristane na novi mirovni plan za istok Ukrajine, gdje su sukobi nastavljeni između vladinih snaga i proruskih ustanika.

"Treba gledati dalje od Ukrajine. Putin želi vratiti Rusiji položaj velike sile. Postoji velika vjerojatnost da intervenira na Baltiku testirajući članak 5 povelje NATO-a", istaknuo je bivši glavni tajnik.

Pentagon: Putin ima oblik autizma

Članak 5 povelje Sjevernoatlantskog saveza određuje da će se oružani napad na jednu od zemalja članica "smatrati napadom usmjerenim na sve članice". Posljedično će one pomagati "napadnutoj strani ili stranama", uključujući silom bude li potrebno.

"Putin zna da će biti pobijeđen ako prijeđe crvenu liniju i napadne saveznika NATO-a. No, on je stručnjak za hibridni rat", miješajući različite tipove operacija radi destabiliziranja države, dodaje Rasmussen britanskom dnevniku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene