Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na vlastiti zahtjev

Pussy Riot: Marija Aljohina premještena u samicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marija Aljohina, jedna od dvije članice ruske ženske punk skupine Pussy Riot, koje su na izdržavanju zatvorske kazne, bit će premještena u samicu na iduća tri mjeseca na vlastiti zahtjev, javljaju ruski mediji u petak.

Aljohina (24) je osuđena na dvije godine zatvora zajedno s Nadeždom Tolokonikovom (23) nakon što su u veljači u moskovskoj katedrali izvele punk molitvu u kojoj su tražile odlazak Vladimira Putina s vlasti. Optužene su za huliganizam iz vjerske mržnje i proglašene krivima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele da Putin ode Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor Slika nije dostupna Nakon Putinove najave Članice Pussy Riota na slobodi: 'Da sam mogla odbiti amnestiju, učinila bih to'

>> Merkel prozvala Putina zbog Pussy Riota: 'Je li dvije mlade žene trebalo poslati u logor?'

Aljohina, koja izdržava zatvorsku kaznu u kaznenoj koloniji u gradu Berezniki u Permskoj pokrajini na Uralu, zatražila je da bude odvojena od drugih zatvorenica zbog "napetih odnosa", rekao je glasnogovornik regionalnih zatvora.

Ona se ranije žalila na prehranu u zatvoru, koja se temelji na mesu, jer je veganka. Treća članica Pussy Riota Ekaterina Samucevič (30) oslobođena je u žalbenom postupku 10. listopada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene