Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva obdukcija tijela agenta britanske tajne službe MI6, čije je tijelo probađeno u Londonu, nije dala konačne odgovore glede uzroka smrti, priopćila je britanska policija.


Truplo Gartetha Williamsa (30), koje je bilo u raspadajućem stanju, pronađeno je u ponedjeljak u stanu u vlasništvu britanske vlade, a pretpostavlja se da nije bilo otkriveno oko dva tjedna.

Vezani članci Policija, ilustracija Detalji tragedije u Istri: Automobil se zapalio zbog tehničkog kvara na motoru, u njemu pronađeno tijelo nepoznate osobe Pripadnici državnog i vojnog vrha - 1 Dnevnik Nove TV doznaje: Protiv vojnih obavještajaca iznesene su ozbiljne optužbe, o svemu je upoznat i državni vrh. Što su dosad poduzeli?

Williams je u Londonu radio za MI6, kamo je premješten iz stožera agencije GCHQ za prisluškivanje u Cheltenhamu. Vjeruje se da je strastveni ljubitelj bicikla i fitnessa zadavljen, a sad su u tijeku ispitivanja posmrtnih ostataka na droge i alkohol.

Tijelo mrtvog agenta pronađeno je zagurano u veliku sportsku torbu, ostavljenu u kupaonici u stanu u otmjenoj londonskoj četvrti Pimlicu. Istragom je obuhvaćen i Williamsov privatni život, a tajne službe provjeravaju moguće posljedice po nacionalnu sigurnost. Britanski mediji navode da je Williams završio studij matematike i radio na razbijanju šifriranih kodova. (Hina)