Policija u Švedskoj (Foto: AFP)
Policija u Švedskoj (Foto: AFP)

Nekoliko maskiranih napadača otvorilo je vatru na muškarca i ženu kojoj je u naručju bilo dijete. Dogodilo se to u blizini popularnog kupališta Ribersborg u Švedskoj.


Do pucnjave je došlo u ponedjeljak oko 10 sati u blizini Ribersborga, u popularnom parku na plaži. Maskirani napadači ispalili su desetak hitaca iz više oružja, a zatim su kroz vrtove obližnjeg stambenog objekta pobjegli s mjesta događaja.

Vezani članci Hell Angels (Foto: AFP) Švedska policija uhitila 12 ljudi nakon pucnjave u bikerskom klubu Slika nije dostupna Švedski policajci ubili mladića s Downovim sindromom

"Zvučalo je kao da su hitci ispaljeni iz dva različita oružja", kazao je jedan od svjedoka pucnjave za medije. Pogođena žena nosila je dijete kada ju je metak pogodio u, kako se pretpostavlja, nasumičnoj pucnjavi. Teško je ozlijeđena.

Muškarac koji je bio s njom se srušio od šoka i počeo vrištati da "dijete treba majku". Policija i Hitna pomoć stigle su na mjesto događaja vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi. Svo troje su prebačeni u bolnicu u Malmöu, piše The Local.

"Ovo je jedan od najozbiljnijih zločina za koji znamo, raspoređujemo naše resurse kako bismo ga što kvalitetnije istražili. Policajci obavljaju razgovore s ljudima koji su se našli u blizini u trenutku napada", kazao je Calle Persson iz policije Malmöa. "Cijelo je područje blokirano. Čekamo forenzičare i tražimo odbačeno oružje, metke i čahure", dodao je. Na terenu su jedinice specijalne policije s policijskim psima.