Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje pet osoba je ubijeno, među kojima i napadač kojeg je policija ustrijelila u knjižnici sveučilišnog kampusa, u krvavom pohodu blizu Los Angelesa u Kaliforniji, priopćile su vlasti.


Osumnjičenik odjeven u crno i s neprobojnim prslukom počeo je pokolj ubivši svog oca i brata, nakon čega je zapalio njihovu kuću u Santa Monici i zatim krenuo u grad pucajući na ljude, pri čemu je ubio dvije osobe.

Vezani članci Očevid nakon pucnjave u Sesvetama - 1 Pucnjava u Sesvetama: Muškarac ranjen, hitno je prevezen u bolnicu. Privedeno petero ljudi Ljubljana, ilustracija VIDEO Pucnjava ispred šoping centra u Ljubljani: Ozlijeđene tri osobe, napadači u bijegu

>> Krvava parada za Majčin dan: U pucnjavi ranjeno 19 osoba

Do napada je došlo tek nekoliko kilometara od mjesta na kojemu je predsjednik Obama sudjelovao na jednom donatorskom skupu, iako nema naznaka da su ta dva događaja u bilo kakvoj vezi.

Nakon razmjene vatre s policijom, napadač je pobjegao u fakultetsku knjižnicu. Studenti s koledža opisali su scenu kao zastrašujuću. Nakon sukoba s koji je uslijedio, napadač je ubijen.

U napadu je pet osoba ranjeno, među kojima jedna teško a jedna je "u teškom stanju, ali je stabilno", rekao je policijski načelnik Richard Lewis. Sve škole u okolici su zatvorene, priopćila je policija, dok je u toj četvrti Santa Monice zavladala panika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook