Policija u Njemačkoj, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u Njemačkoj, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Najmanje je šestero mrtvih u njemačkom gradu Rot am See. Lokalni mediji javljaju da je do pucnjave došlo u zgradi te da ima i ozlijeđenih.


Policija je priopćila da je osumnjičeni uhićen. Radi se o muškarcu u tridesetima. U ovoj se fazi vjeruje da je djelovao sam jer nema dokaza o drugim osumnjičenima.

Vezani članci Zastava s duginim bojama ispred crkve Izazov Vatikanu: Katolički svećenici organiziraju vjenčanja za istospolne parove, ali i razvedene - "Blagoslivljamo njihovo zajedništvo" Koronavirus u Njemačkoj, ilustracija Za njih ova ograničenja više ne vrijede: Uveli su povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli COVID, ali neke mjere ipak ostaju na snazi

"Veća akcija policije je u Rot am Seeu. Došlo je do pucnjave u zgradi. Pretpostavlja se da ima mrtvih, a nekolicina ljudi je ozlijeđena. Za sada nema dokaza o drugim napadačima", objavili su na Twitteru.

Napadač je otvorio vatru u zgradi u Rot am See, gradu s 5300 stanovnika u blizini Schwaebisch Halla, u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg.

Preliminarna istraga sugerira da je napadač znao svoje žrtve, odnosno da se radi o obiteljskoj svađi, piše Bild.