Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Najmanje četvero je mrtvih i više je ozlijeđenih u pucnjavi do koje je došlo na zabavi povodom Noći vještica u mjestu Orinda u Kaliforniji u četvrtak navečer.


Prema neslužbenim podacima, svjedoci su na mjestu događaja vidjeli krupnijeg crnca s narančastom kapuljačom koji puca prema gostima na zabavi iz automatske puške, a potom bježi. Policija je izašla na dojavu o pucnjavi u 22:45 po lokalnom vremenu.

Vezani članci Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2 Kim se vratio: Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru u graničnom području Gabriel Wortman U pokolju u Kanadi ubijeni roditelji s djecom, policajka, učiteljica: Kanadski premijer najavio virtualnu počast žrtvama na društvenim mrežama

"Policijska uprava Orinda i šerif okruga Costa Costa rade na pucnjavi u Orindi. Istraga je u tijeku, a više detalja bit će poznato uskoro", napisali su na Twitteru.

Pozvano je šest timova hitnih pomoći, a prva izvješća govore o velikom broju mrtvih i ozlijeđenih u pucnjavi. Prema pisanju lokalnih medija, na zabavi su bili brojni gosti, a nakon pucnjave su se mnogi u panici razbježali s mjesta pucnjave.

Pretpostavlja se da u obližnjim bolnicama ima još ozlijeđenih u pucnjavi. Nekoliko ljudi ozlijeđeno je dok su s balkona na drugom katu kroz prozor bježali od metaka. Kuća u kojoj je zabava bila priređena navodno je iznajmljena putem servisa Airbnb. Policija traga za napadačem.