Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u SAD-u

Pucnjava u Kaliforniji: Najmanje četiri osobe ubijene i više ozlijeđenih na zabavi povodom Noći vještica

Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Najmanje četvero je mrtvih i više je ozlijeđenih u pucnjavi do koje je došlo na zabavi povodom Noći vještica u mjestu Orinda u Kaliforniji u četvrtak navečer.

Prema neslužbenim podacima, svjedoci su na mjestu događaja vidjeli krupnijeg crnca s narančastom kapuljačom koji puca prema gostima na zabavi iz automatske puške, a potom bježi. Policija je izašla na dojavu o pucnjavi u 22:45 po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

"Policijska uprava Orinda i šerif okruga Costa Costa rade na pucnjavi u Orindi. Istraga je u tijeku, a više detalja bit će poznato uskoro", napisali su na Twitteru.

Pozvano je šest timova hitnih pomoći, a prva izvješća govore o velikom broju mrtvih i ozlijeđenih u pucnjavi. Prema pisanju lokalnih medija, na zabavi su bili brojni gosti, a nakon pucnjave su se mnogi u panici razbježali s mjesta pucnjave.

Pretpostavlja se da u obližnjim bolnicama ima još ozlijeđenih u pucnjavi. Nekoliko ljudi ozlijeđeno je dok su s balkona na drugom katu kroz prozor bježali od metaka. Kuća u kojoj je zabava bila priređena navodno je iznajmljena putem servisa Airbnb. Policija traga za napadačem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene