Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv nepoznat

Pucnjava ispred džamije u Francuskoj: Ozlijeđene dvije osobe, napadač uhićen

Džamija, Bayonne, Francuska (Foto: AFP)
Džamija, Bayonne, Francuska (Foto: AFP) Foto: Afp
Francuska policija uhitila je muškarca osumnjičenog za pucnjavu ispred džamije u mjestu Bayonne, na jugozapadu Francuske.

U pucnjavi su ozlijeđene dvije osobe, javlja Daily Mail.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Ilustracija Iznenadni napad Strava u Francuskoj: Djevojčica (11) ubijena dok se igrala na ljuljački, upucani i njezini roditelji

Osumnjičeni muškarac uhićen je u svom domu. Daily Mail javlja da je muškarac u osamdesetim godinama.

Pucnjava se dogodila oko 15 sati, a lokalni mediji izvijestili su da se čula eksplozija kao posljedica zapaljenog benzina. Muškarac je pokušao zapaliti vrata džamije, no iznenadila su ga dva starija muškarca koja su ozlijeđena u pucnjavi.

Le Parisien javlja kako su muškarci u dobi od 74 i 78 godina teško ozlijeđeni i hospitalizirani.

Napadač je prije bijega zapalio jedan automobil, ali ga je kod kuće kasnije ulovila policija, objavila je pirinejsko-atlantska prefektura.

Napadač je u mladosti pohađao vojnu akademiji, a 2015. godine bio je na listi Nacionalne fronte, bivše stranke Marine Le Pen. U prvom krugu je u svom kantonu dobio 17,25 posto glasova.

Marine Le Pen, osudila je napad na Twitteru napisavši kako je to "neizreciv čin apsolutno suprotan svim vrijednostima našeg pokreta".

Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner reagirao je na Twitteru izrazivši "solidarnost i podršku muslimanskoj zajednici".

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene