Džamija, Bayonne, Francuska (Foto: AFP)
Džamija, Bayonne, Francuska (Foto: AFP) Foto: Afp

Francuska policija uhitila je muškarca osumnjičenog za pucnjavu ispred džamije u mjestu Bayonne, na jugozapadu Francuske.


U pucnjavi su ozlijeđene dvije osobe, javlja Daily Mail.

Vezani članci Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Dječak pištoljem ubio troje djece i ženu, teško ozlijedio još jednu osobu Norveška policija (Foto: AFP) Pucnjava u džamiji u Norveškoj: "Napadač je imao ksenofobna stajališta, želio je širiti teror"

Osumnjičeni muškarac uhićen je u svom domu. Daily Mail javlja da je muškarac u osamdesetim godinama.

Pucnjava se dogodila oko 15 sati, a lokalni mediji izvijestili su da se čula eksplozija kao posljedica zapaljenog benzina. Muškarac je pokušao zapaliti vrata džamije, no iznenadila su ga dva starija muškarca koja su ozlijeđena u pucnjavi.

Le Parisien javlja kako su muškarci u dobi od 74 i 78 godina teško ozlijeđeni i hospitalizirani.

Napadač je prije bijega zapalio jedan automobil, ali ga je kod kuće kasnije ulovila policija, objavila je pirinejsko-atlantska prefektura.

Napadač je u mladosti pohađao vojnu akademiji, a 2015. godine bio je na listi Nacionalne fronte, bivše stranke Marine Le Pen. U prvom krugu je u svom kantonu dobio 17,25 posto glasova.

Marine Le Pen, osudila je napad na Twitteru napisavši kako je to "neizreciv čin apsolutno suprotan svim vrijednostima našeg pokreta".

Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner reagirao je na Twitteru izrazivši "solidarnost i podršku muslimanskoj zajednici".