Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan u teškom stanju

Pucao ispred ureda talijanskog premijera, ranio dva policajca i prolaznicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su policajaca ozlijeđena u pucnjavi ispred ureda premijera u Italiji.

U pucnjavi koja se dogodila ispred ureda talijanskog premijera, ozlijeđena su dva policajca i jedna prolaznica.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

Jedan od policajaca upucan je u vrat i u teškom je stanju, potvrdila je policija, kako prenosi Reuters. Drugi policajac ranjen je u nogu, a Sky News prenosi informaciju lokalnih medija da je lakše ozlijeđena i osoba koja se slučajno našla u blizini.

>> Italija napokon dobila novu Vladu

Državna televizija RAI je javila da je jedan očevidac čuo da je iz vatrenog oružja ispaljeno najmanje osam hitaca. Policija je priopćila da je uhićen muškarac osumnjičen da je pucao ispred ureda premijera.

Gradonačelnik Rima, Gianni Alemanno, rekao je da je politička klima posljednjih nekoliko mjeseci izazvala tenzije, te da je pucnjava vjerojatno rezultat toga. Terorizam kao motiv je odbacio.

ANSA je javila da uhićeni muškarac osumnjičen za otvaranje vatre Talijan, rođen 1964. u Kalabriji, te da je riječ o osobi s mentalnim problemima. On je navodno također ozlijeđen prilikom pokušaja bijega.

U vrijeme pucnjave nova vlada na čelu s Enricom Lettom (46) je polagala prisegu u predsjedničkoj palači, a u ponedjeljak je čeka glasovanje o povjerenju u parlamentu. Time su okončana dva mjeseca političkog zastoja.

Lettini ministri prisezali su pred predsjednikom Giorgiom Napolitanom koji je osobno izabrao Lettu za premijera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene