Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Psi lutalice spasili napušteno žensko novorođenče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina seljana pohrlilo je u zabito indijsko selo kako bi vidjelo djevojčicu koju su spasili psi lutalice, koju je u blatu ostavila njezina majka, izvijestili su lokalni dužnosnici.

Seljani istočne indijske države Bihar spasili su tijekom prošlog vikenda novorođenče, ugledavši tri psa lutalice kako uporno laju u blizini malenog djeteta prekrivenog blatom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne pogodnosti Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar Ilustracija Beba je dobro Tragedija u zagrebačkom rodilištu: Preminula rodilja, bolnica pokrenula istragu

"Psi su uklonili blato oko djetešca i počeli snažno lajati, nakon čega je novorođenče počelo plakati, a to je privuklo pozornost lokalnog stanovništva", ispričao je dužnosnik okruga Samastipur, Ram Narayam Sahani. "Djevojčica stalno plače, no sada je u sigurnim rukama jednog para koji nema djece i želi je usvojiti", rekao je.

Policija je izvijestila kako traga za majkom djevojčice. Napuštanje i ubojstva ženske novorođenčadi u Indiji su vrlo rasprostranjena, budući da se u obiteljima tradicionalno preferiraju muški nasljednici, a obitelji koje imaju kćerke za njihovu udaju moraju dati velike svote novaca.

Prema podacima UN-a u Indiji se svakodnevno obavi oko 2.000 ilegalnih pobačaja, kada se zna da majka nosi žensko dijete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene