Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprospavana noć

Prvo obraćanje Hillary Clinton nakon poraza: "Ovo je bolno i bit će tako još dugo vremena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hillary Clinton obratila se američkoj javnosti. Donaldu Trumpu je čestitala na pobjedi.

"Hvala vam puno", rekla je na početku obraćanja Hillary Clinton.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Slika nije dostupna Prvi intervjuu nakon izbora Hillary Clinton: "Trebamo raznijeti Asadove zračne baze"

"Sinoć sam čestitala Donaldu Trumpu i ponudila mu suradnju. Želim mu da bude uspješan predsjednik. Ovo nije ono čemu smo težili, ali želim se zahvaliti svima. Vi predstavljate ono najbolje u Americi i biti vašim kandidatom nešto je najbolje što mi se dogodilo u životu", istaknula je Clinton.

"Ovo je bolno i bit će tako još dugo vremena", naglasila je Clinton. Dodala je kako vjeruje u Ameriku iako je sad jasno da je ta zemlja podijeljena.

"Donald Trump je sad predsjednik i dugujemo mu pravo na naše povjerenje i šansu da vodi ovu zemlju", rekla je Clinton.

Clinton je poručila da svi zajedno sad moraju izgraditi Ameriku koja će biti puna nade, uključiva i velikog srca. U tom smislu naglasila je poštivanje zakona, jednakih prava svih građana i slobodu vjeroispovjesti.

Zahvalila se i aktualnom predsjedniku Baracku Obami i njegovoj supruzi Michelle na podršci.

Prije Clinton, okupljenima se obratio njezin nesuđeni potpredsjednik Tim Kaine koji je naglasio da je Hillary Clinton žena koja stvara povijest. "Ona je pobijedila po ukupnom broju glasova birača", istaknuo je Kaine, uz gromoglasan pljesak auditorija.

"Ponosim se s Hillary jer ona voli ovu zemlju", dodao je Kaine. "Ona poznaje našu zemlju onakvu kakva jest i prihvaća to", rekao je. Dodao je kako se nitko ne mora pitati hoće li Clinton priznati rezultate ovih američkih predsjedničkih izbora.

"Htio bih se zahvaliti Hillary na tome što je pozvala mene i moju suprugu da sudjelujemo u ovoj 'ludoj vožnji'", poručio je Kaine.

Očekivalo se kako će se Hillary Clinton obratiti još tijekom noći, no šef njezine kampanje izjavio je kako će pričekati dok se prebroje glasovi te će se Hillary Clinton javnosti obratiti ujutro.

Nakon što je postalo očito kako ne ulazi u Bijelu kuću, Clinton je telefonski razgovorala s Trumpom i kazala kako priznaje rezultate izbora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene