Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobrio Obama

Prvi napadi američkih bespilotnih 'Predatora' u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo obrane priopćilo je da su američke bespilotne letjelice, 'Predatori', u subotu napale ciljeve u Libiji, prvi puta od početka sukoba.

'Prvi udar jednog Predatora izveden je u subotu poslijepodne, po mjesnom vremenu u Libiji', rekao je glasnogovornik Pentagona u priopćenju. Glasnogovornik je rekao da neće biti objavljene pojedinosti o okolnostima napada.

Američki predsjednik Barack Obama je u četvrtak odobrio uporabu Predatora naoružanih raketama zbog humanitarne situacije. Te bespilotne letjelice mogu letjeti na malim visinama pa imaju bolju vidljivost i pogodne su za urbana područja. To precizno oružje ima ugrađene kamere i satelitski su navođene.

Agencije su javile da su u subotu ujutro dva NATO-ova projektila pala blizu rezidencije libijskog vođe Moamera Gadafija u središtu Tripolija, a u okolici Adždabije je uništeno dvadesetak vozila libijske vojske. (Hina)

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene