Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američko ministarstvo obrane priopćilo je da su američke bespilotne letjelice, 'Predatori', u subotu napale ciljeve u Libiji, prvi puta od početka sukoba.


'Prvi udar jednog Predatora izveden je u subotu poslijepodne, po mjesnom vremenu u Libiji', rekao je glasnogovornik Pentagona u priopćenju. Glasnogovornik je rekao da neće biti objavljene pojedinosti o okolnostima napada.

Američki predsjednik Barack Obama je u četvrtak odobrio uporabu Predatora naoružanih raketama zbog humanitarne situacije. Te bespilotne letjelice mogu letjeti na malim visinama pa imaju bolju vidljivost i pogodne su za urbana područja. To precizno oružje ima ugrađene kamere i satelitski su navođene.

Agencije su javile da su u subotu ujutro dva NATO-ova projektila pala blizu rezidencije libijskog vođe Moamera Gadafija u središtu Tripolija, a u okolici Adždabije je uništeno dvadesetak vozila libijske vojske. (Hina)

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti