Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva investicija tinejdžera

Abramovič junior ulaže 46 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji sin ruskog milijardera Romana Abramoviča nastavlja stopama svog oca. Sa samo 19 godina sklopio je svoj veći ugovor - ulaže 46 milijuna dolara u naftno polje u Sibiru.

Kompanija Zoltav, čijih 45 posto dionica posjeduje tvrtka ARA Capital investment Abramoviča juniora, inače stažista u investicijskoj banci u Londonu, kupuje tvrtku CenGeo Holdings za 26 milijuna dolara, piše Independent.ie.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine

Dozvola za eksploataciju nafte

Ono što je tvrtku CenGeo učinilo zanimljivom mladom Abramoviču vjerojatno je to što je ona u posjedu tvrtke Koltogor u Zapadnoj Siriji, koja je još u razvoju. Međutim, Koltogor ima dozvolu za eksploataciju nafte u jednoj od naftom najplodnijih ruskih regija. Stoga se ARA također obvezala da će uložiti još 20 milijuna dolara u Koltogor u zamjenu za nove dionice.

>> Vodimo vas kroz raskoš luksuznih jahti Romana Abramoviča!

Zoltav je u skladu s tim priopćio da će njihova akvizicija označiti tranziciju iz ulagačke kompanije u operativno eksploatacijski i proizvodni biznis.

Zarada od 13 milijardi dolara

Ovaj potez dolazi osam godina nakon što je Abramovič senior prodao veći dio svojih dionica u tvrtci Sibneft 'ubravši' pri tom 13 milijardi dolara

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene